Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков изрази мнение, че държавата косвено е „помагала“ за трупането на задължения в клуба. Той бе гост в новата съвместна рубрика на Gong.bg и „Ники Кънчев Шоу“ - „Червени легенди“.

Всичко най-интересно от думите на Пламен Марков в ефира на Дарик радио.

„Според вас, ако приемем условно, че тези задължения са 30 милиона. Тези задължения за колко време са трупани? Държавата косвено е подкрепяла всичко това. Една фирма, която не е коректна към държавата, тя след два месеца е със запорирани средства“, сподели Марков.

Той призова ръководните фактори да подкрепят клуба за в бъдеще и да бъде потърсена отговорност на бивши ръкoводители.

„Нищо не пречи в момента държавата да подкрепи идеята ни, а тя е ЦСКА да продължи участието си в аматьорския футбол с новото дружество. Ние сме законите да се спазват. В момента има хора, който в момента са живи и здрави, „помогнали“ на ЦСКА да бъде в това дередже. Нека виновниците да бъдат наказани. Много ни питат защо не се ровим в миналото, но нито Ганчев е съдия, нито неговите служители. Има си органи, които да разследват и да посочат причината защо ЦСКА е в това състояние. Никой не е спрял чуждите инвеститори. По-скоро има отлив на инвеститори от България, които си заминават по различни причини. Ако някой желае, добре дошъл е ще го посрещнем по български обичай“, каза още Пламен Марков.