Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов се очаква да обяви днес в 11 ч. какви санкции иска ФИФА за ЦСКА заради поредицата от загубени дела на клуба срещу свои бивши футболисти и футболни агенти.

Очакваната с интерес среща с журналистите трябва да внесе повече яснота около „червения“ клуб, около който спекулациите за сериозни наказания стават все повече. В медиите се твърди, че от световната футболна централа искат отнемане на голям брой точки от актива на ЦСКА, който варира от 3 до 27 заради това, че клубът е осъден и не обслужва задълженията си по тези дела.

Следващата санкция е изваждане от „В“ група, ако не се пристъпи към плащания. За самия ЦСКА обаче може да се окаже по-добре да откаже участие в третия ешелон и да иска включване в Областната група, ако искането е за отнемане на голям брой точки. Стартът на Северната софийска група бе отложен на два пъти, общо с 3 седмици, като предполагаемата причина е вратичка за включването на „армейците“ при Локомотив Сф в четвъртото ниво на родния футбол.

От БФС се очаква днес да обявят и наказанията за боя и прекъснатия временно мач между юношеските отбори до 19 години на Левски и ЦСКА.