Наставникът на ЦСКА Христо Янев заяви след успеха над Б-отбора на Литекс с 2:0 в контролна среща, че няма да има конфликт, ако „оранжевите“ се изправят срещу А-отбора на ловчанлии в турнира за Купата на България. Това каза Янев във връзка с това, че Гриша Ганчев се явява благодетел и на двата тима, които обаче се състезават в различни дивизии.

Също така Янев коментира, че е доволен от представянето на своя състав в проверката срещу втория състав на ловчанлии и каза, че е видял подобрение в играта.

„С оглед всички натоварвания, през които минахме, съм доволен. Видях желание в момчетата и подобрение в играта“, започна Янев.

„Още от първия ден ми е ясно какво ме очаква. Опитвам се да обясня и на играчи. Те всички проявяват разбиране и мисля, че няма да срещнем проблем. Даваме всичко от себе си да се подготвим. Оптимист съм като цяло. Имаме време за работа“, каза още Янев.

„Мисля, че е счупен носът на Кирил Динчев, но той ще мине преглед и ще преценим как ще процедираме“.

„Търсим нови играчи за двата фланга, но не сме спрели да търсим играчи, които ще помогнат ЦСКА да играе добре“.

„Момчил Цветанов е по-добре. Тренира на пълни обороти. Надявам се в идните мачове да мога да го използвам, той умее да прави разликата“.

„Отличавам всички, които бяха на лагера. Хвърлиха много труд и усилия, това единственият начин да вървим напред“.

„Нищо не се е променило и в двете контроли. Наясно съм с отбора. Но всичко ще съобразяваме с противника, с хората, с които разполагаме и с моментната им форма“, каза още Янев.

Колкото до това дали ще има конфликт на интереси, ако ЦСКА се изправи срещу А-отбора на Литекс в турнира за Купата на България, с оглед на това, че Гриша Ганчев спонсорира и двата състав, Янев каза: „Този въпрос е некоректен, защото на терена излизаме два отбора и всеки иска да победи. Аз не виждам конфликт, ако играем срещу Литекс“.

„На всеки един от отбора ще се даде равен шанс за изява. Даваме еднаква възможност на всички играчи. Нямаме проблем със Стоян Колев, на него много ще разчитаме. Състоянието на Васко е следното - той мина обстойни прегледи, но има контузия, от която не е възстановен и ще трябва да намалим натоварването“.

„Съперници ще бъдат всички в групата. Има отбори били в А група и ние ще подходим с респект към тях. Купата е турнир, в който всеки отбор трябва да играе, за да върви напред, но каквото стане. Ще изчакваме жребия за първенството, ще видим какво ни предстои, ще се отнесем с нужното уважение и ще подходим сериозно към всеки мач“, каза още Янев.

На въпрос, свързан новината, че има възможност Георги Иванов-Гонзо и Елин Топузаков да играят за Рилски спортист, Янев сподели: „Кой съм аз, че да коментирам това. Колкото до случая с Владислав Романов искаме го в отбора, водим разговори, но около него има хора, които го дезинформират и от там идват проблемите“.