Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев заяви, че в отбора няма изнервени хора, а тимът следва задачите си. ЦСКА победи Велбъжд Кюстендил като гост с 3:0 в пореден двубой от Югозападната В група.

„При нас няма неяснота. Ние имаме поставени цели и ги изпълняваме. Футболистите имат да мислят за това, което им предстои на терена, а другото не зависи от нас. Няма изнервени хора при нас и както виждате всичко е ок“, сподели Христо Янев след мача.

По повод думи на Тони Здравков за повиканите в националния тим, Янев заяви: „Това си е негово мнение и аз го уважавам. Длъжен съм да уважавам всички мои колеги, защото знам, че нашата работа е доста трудна и взискателна. Казах каквото имах да казвам по този въпрос, така че нека да гледаме напред какво се случва.“

Попитан дали има напрежение при „червените“, Христо Янев отговори: „По никакъв начин. Ние играем тук, защото заварихме такава ситуация. От тук нататък от нас се иска да играем във всеки един мач, да побеждаваме и да радваме хората, които идват да ни гледат. Отборът си има ясен план, предначертан и ние го следваме.“

„Част от играта е да вкарваме и получаваме голове. Днес вкарахме три безответни гола, което е супер за нас. ЦСКА се представи на страхотно ниво, момчетата играха много добре. Видях, че теренът по никакъв начин не кореспондира с футболната игра и те показаха нужните качества и характер, и излязохме от тежка ситуацията“, каза още Янев и добави:

„Това, че играят в ЦСКА и начинът, по който те се отнасят към всичко, което ние искаме от тях ни показва, че за тях това е страхотен опит и нещо, което може да им помогне в развитието.“

„Работим върху това, което имаме като цел в момента – да завършим първенството, а ни предстоят и два мача от полуфиналите за Купата на България. После ще мислим какво ни предстои занапред. Пропуските не ме притесняват. Не, че ги оправдавам, но наистина теренът беше изключително тежък и се допускат такива грешки. Момчетата се справиха страхотно на този терен. Тимът на Велбъжд се представи също много добре и ни затрудниха в определени моменти. Казвам неща, които наблюдавам тук на терена. Домакините се бяха постарали за чудесна атмосфера, а публиката се държа по-отличен начин“, заяви още треньорът на ЦСКА Христо Янев.

„Получи се хубав мач, особено през първото полувреме, в което успяхме да спрем атаките на ЦСКА. Бяхме равностойни до гола, надявахме се да задържим резултата до полувремето, за да започнат ЦСКА да бързат и ние да се възползваме от това с контраатаки. За съжаление след грешка на наш защитник получихме гол. Второто полувреме ни вкараха бърз гол, след втора индивидуална грешка и мача свърши, но все пак момчетата се раздадоха докрай и успяхме донякъде да се противопоставим на един силен отбор. Изпуснахме 2- 3 чисти голови положение второто полувреме", коментира старши треньорът на Велбъжд Юлиян Кръстев, цитиран от dariknews.bg.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS