Ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция по повод отказа на Витоша Бистрица да играе с "червените" в предстоящия кръг на Югозападната В група. Наставникът на "тигрите" Костадин Ангелов обясни това свое решение с притеснението си за здравето на играчите му. 

Според него, на този мач може да се получи проблем за футболистите му, защото феновете на ЦСКА смятали да политизират битката. В същото време, от ръководството на "червените" обявиха, че гарантират за сигурността на противниковите попълнения. 

Шефовете на клуба смятат, че такова решение на Витоша Бистрица е провокация към техния клуб и ако няма такъв двубой, може да се стигне до безредици. Ето и какво гласи декларацията:

"Искаме да информираме всички, че ЦСКА гарантира нормалното провеждане на всеки един наш мач. Всички е клуба смятаме, че всякакъв отказ от участие в мача в неделя между ЦСКА и Витоша Бистрица, е провокация към нашия клуб, която може да създаде сериозни проблеми и да доведе до безредици."

"Всички спорове би трябвало да се решават на терена с честна игра! Изключително сме изненадани от факта, че никой от ръководството на Витоша не се е свързал с нас, за да ни информира за намеренията си."

"Надяваме се все пак мач да има, за да създадем един истински футболен празник, да зарадваме всички фенове по трибуните и да покажем кой е първенецът на В група", пише в декларацията, подписана от ръководството на ЦСКА.