Старши треньорът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов обяви официално, че той лично е решил тимът му да не излезе срещу ЦСКА в мача от поредния кръг на Югозападната В група в неделя, 18-и октомври.

„Първо да кажа, че нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Имаме информация за факта, че този мач ще бъде политизиран. По-рано днес казах в интервю, че съм аполитичен човек и взимам решението, лично аз, да предпазя играчите“, категоричен бе Костадин Ангелов на спешно свиканата пресконференция в петък следобед.

„Тези протести, които ЦСКА са организирали, заради това реших така. Ние реално нямаме нищо против ЦСКА. Нямаме болни амбиции да влизаме в Б група, нека спечелят този мач, ние се отказваме и им пожелавам бъдещ успех“, добави още старши треньорът на Витоша Бистрица.

„Скоро разбрах, между другото, за готвеното. Очаквам действия против нашите футболисти. Това ме интересува, другото не ме касае“, каза още Костадин Ангелов.

„Досега не знаех, че ще бъде създадена такава обстановка. Какъв е смисълът да се смесват двете - политиката с футбола. Футболът е прекрасна игра, на която хората да се радват. Израснал съм в този клуб, в ЦСКА, а само съм страдал там. Не искам и други да страдат. Разграничавам се от всичко извън самата игра“, коментира още Коце Ангелов.

„Абсолютно никакъв натиск не е имало върху мен. Категорично казвам, че лично аз го взимам решението“, заяви наставникът.

Попитан дали решението не е заради намесването на премиера Бойко Борисов, Ангелов отговори: „Не мога да ви разбера въпроса. Според мен този мач се опитва да се политизира. Кандидат-кметове се канят, други хора. Политиката е нещо, което аз не харесвам.“

„Давам за пример мача с Ашдод. Не смятате ли, че ако има опасност за футболистите, егото няма значение. По-скоро бих си убил егото. Аз също имам ужасно желание да се изправя срещу ЦСКА, но аз решавам и не искам да поемам отговорност за здравето на някого. Докато футболът бъде политизиран в България, хората са така негативно настроени на мач, няма как да е привлекателно за всички. В друг случай няма смисъл“, коментира още Костадин Ангелов.

„Ние досега не сме получавали такова отношение. Това не означава, че ние ще се откажем от цялото първенство. Имаме информация, че така ще бъдат настроени феновете, че да наранят някой от нас. Ясно е те са професионален клуб, а ние аматьорски“, каза треньорът и добави:

„Разликата е, че премиерът е свързван с нас, а аз не съм го виждал даже. Ние сме футболен отбор, който не е политическа организация. Аз съм един футболен треньор и не съм боядисан в никакъв цвят. Ако трябва да кажа чий фен съм, то аз съм фен на ЦСКА. Ние сме футболен отбор на аматьорско ниво.“