ЦСКА победи Рилски спортист Самоков с 5:2 в двубой от 25-ия кръг на Югозападната В група. Петте гола за успеха на Христо Янев отбелязаха Аясс, Грънчов, Головодов, Галчев и Александров. За гостите се разписаха Ловков и Киров.

ЦСКА откри резултата рано в двубоя с хубав удар с глава на Самир Аясс, който беше изведен очи в очи с вратаря на гостите Гьорев и откри резултата в 8-ата минута.

Две минути по-късно Ангел Грънчов се разписа за 2:0. В 23-ата минута от няколко метра Головодов беше на точното място и направи резултата класически - 3:0.

Гостите се разписаха в 37-ата минута, след като Ловков беше намерен по чудесен начин от резервата Спас Спасов и намали резултата. Двата тима се оттеглиха при резултат 3:1 на почивката.

През второто полувреме ЦСКА продължи да бележи. В 57-ата минута Борис Галчев наниза четвъртото попадение във вратата на Рилски спортист.

ЦСКА играеше леко разсеяно в отбрана, а в 79-ата минута Васил Киров от Рилецо се разписа от дузпа за игра с ръка на Дичев в наказателното поле на ЦСКА.

Буквално в следващата атака Александър Александров направи резултата 5:2, което се оказа и крайния резултат в двубоя. След поредната си победа ЦСКА вече има 24 поредни победи и голова разлика 108:5 и 72 точки. Самоковци са на 11-о място с 22 точки. 

Ето как се разви мачът минута по минута.

ЦСКА: Анатолий Господинов, Васил Попов, Ангел Грънчов, Виктор Райчев, Милен Кикарин, Петър Витанов, Самир Аясс, Борис Галчев, Павел Головодов, Александър Александров, Костадин Хазуров

РЕЗЕРВИ: Стоян Колев (в), Кирил Динчев, Николай Дичев, Йордан Йорданов, Айкут Рамадан, Станислав Маламов, Преслав Йорданов
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS