"Дълбок поклон пред паметта на Иван! Такъв като него няма да се роди", заяви легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев. "Не съм на себе си. Загубих много близък човек, приятел и съмишленик. Той беше уникален във всяко едно отношение. Като футболисти се засякохме малко, но след това пътищата ни са се преплитали много пъти.“

„Иван бе човекът, който бе най-близо до мен в кампанията за класиране на Световното първенство през 1998 година. Той поемаше повечето удари, нито веднъж не ме предаде. Мина доста време от тогава и хората едва ли си спомнят колко размирна бе обстановката в националния отбор, а и в българския футбол въобще. Имаше бойкоти, определени играчи бяха ползвани като маша за силови групировки. Вуцов с много такт и когато трябваше твърдост успяваше да опази национала от външни влияния, за да мога аз по-спокойто да работя с момчетата“, каза още той.

„Като директор на БФС при Иван Славков, Иван Вуцов вършеше цялата оперативна работа. И то в най-смутните времена. Негова е голямата заслуга футболът ни да мине през тази епоха. Не е случайно, че след него нямаме класиране за голямо първенство.

Поднасям моите най-дълбоки съболезнования на Меги, Велислав, Руслан и цялата фамилия Вуцови!", сподели пред "Марица" Зума.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.