Георги Иванов - Гонзо е осъден да заплати 6 000 лева обезщетение на мениджъра Николай Жейнов за използването на обидното „глупак“ в телевизионно интервю.

Решението е от миналата седмица и е резултат от дело, което Жейнов заведе срещу Георги Иванов, докато Гонзо бе директор на Левски. През март 2016 година в телевизионно интервю Иванов заявява „какво ще му отговарям на този глупак“ по адрес на Николай Жейнов.

Думите на Гонзо карат агента да заведе иск, който е удовлетворен от Софийски районен съд с решение от 7 февруари тази година. Искът е за 10 000 лева, но съдът преценя, че обидата трябва да бъде обезщетена с 6 000 лева, които Иванов трябва да плати на Жейнов.

Определението на съда е следното: „Осъжда Г.А.И. На основание чл. 45 от ЗЗД сумата от 6000 лева, представляваща претърпени неимуществени врези, изразяващи се в засягане на доброто име в обществото, накърнена чест и достойнство, дискомфорт, разконцентрация от работата, негавни емоции вследствие на изказване на Г.А.И в централна емисия „Спорт“ на телевизия „Б.“ на 01.03.2016 г., в което той нарича Н.Ж.Ж „глупак“.“

Георги Иванов все пак може да обжалва решението в Софийски градски съд, като за това има две седмици.