Поздрави от селекционера на Румъния Кристоф Даум за 70 годишния си юбилей Христо Бонев получи чрез мениджъра Николай Жейнов, научи Дарик радио. 

На 3 февруари легендата на бъларския футбол Христо Бонев навърши 70 години, но не празнува, защото преди дни е изписан от болницата. Получава много поздрави от цяла България и не само ... 

Кристоф Даум и Николай Жейнов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

На 3 февруари се играе контролата Ростов - Локомотив Пловдив. На нея присъства селекционерът на Румъния Кристов Даум. Той гледа в Турция контроли, в които участват румънски национали. Андрей Препелица , бившият играч на Лудогорец, е такъв случай. Даум гледа мача заедно със Станислав Черчесов, селекционер на Русия, и на мениджъра Николай Жейнов. С него коментират преминаването на Мишо Александров  в полския Легия, когато Даум е мениджър там. В разговора им за Локомотив става въпрос, че това е клубът на легендата Бонев и как той същия ден има юбилей. Германецът се сеща за Бонев и буквално се интересува за него, разбира за здравословните му проблеми и за юбилея. 

"Дано бързо се оправи и да му предадете поздрави от мен на господин Бонев", казва Кристоф Даум на Николай Жейнов.

Кристоф Даум и Николай Жейнов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Освен за Бонев и Мишо Александров, дума е станало и за отборите на Локомотив Пд и Ростов. Германецът изказва положително мнение за играта на Локомотив, особено през първото полувреме. когато българите губеха в резултата. Пловдивчани имали почерк в играта, според Даум. Въпреки,че грешали често, те показали, че имат стил в играта си. 

Даум се поинтересувал от подробности за играта в Лудогорец на румънците Козмин Моци и Клаудиу Кешеру и споделил, че сигурно ще гледа някой техен мач от първенството на България.