Треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович избра хумористичната гледна точка, когато бе запитан за събитията, довели до отлагането на двубоя между “канарчетата“ и Арда Кърджали. Мачът бе спрян в 4-та минута поради стихийния дъжд, изливащ се над град Кърджали.

Пред “Тема спорт“ специалистът изрази задоволството си, че срещата не е била доиграна в лошите условия.

“На това му се казва дебют – четири минути и половина! Нямаше как да се играе, имаше много вода на терена. За нас е добре до доиграем срещата по-нататък“, сподели Петрович.

“На това време не биваше да се провежда среща. Надявахме се да повали десетина минути и след това да спре, но наваля твърде много дъжд и вече не ставаше за футбол. Нормално е утре да продължим, дано да успеем. Ако е рекъл Господ, може и да е друг ден, не определяме времето“.

“Отборът все още не е готов, защото нямам на разположение Сашо Тонев, който е на 50 процента готов. Същото важи и за Антонио Вутов. Те са важни играчи за нас“, завърши Петрович.

Срещата е пренасрочена за 18:30 часа в неделя. Очакванията за много лошо време и нови проливни дъждове в по-голямата част от страната обаче застрашават и повторния опит за провеждане на мача на “Арда Арена“.