Спортно-техническата комисия на БФС пренасрочи мача между Арда и Ботев от първия кръг на efbet Лига. Битката трябваше да се проведе в събота от 18:30 часа, но беше отложена с 24 часа заради поройния дъжд, излял се над Кърджали в първия ден от уикенда. 

Така сега новият начален час на двубоя е пак 18:30 часа, но денят е неделя. Двата тима ще доиграят срещата от 4-та минута нататък, в която събитията на терена бяха прекратени от главния рефер Станислав Тодоров. 

Lap.bg
11 снимки

Проблемът с атмосферните условия обаче може да се окаже още по-сериозен в неделния ден. Причината е, че от НИМХ на БАН обявиха оранжев код за опасни явления на територията на област Кърджали. Въпросните опасни явления са обилен дъжд. 

Очакванията са в рамките на 24 часа да се изсипят между 50 и 60 литра на квадратен метър, което се доближава до месечните норми за валеж. Също така има условия за градушки и гръмотевични бури. Оранжевият код не е само за територията на Кърджали, а на общо 18 области. Сред тях е и София-град. В още 8 области има жълт код за опасни явления, като единствените без код са Силистра и Добрич.