Бившият национален селекционер на младежкия национален отбор Тони Здравков се присъедини към треньорския щаб на Лудогорец, а ето какво каза и той в първото си интервю за "Спортно шоу Гонг" в ефира на Дарик радио.

"Не мога да кажа, че ми е липсвала треньорската професия, работил съм с него в Португалия, аз като играч, той като треньор, привилегия е, да съм в щаба на Аутуори", коментира Здравков.

"Не съм си мислил, че ще работя в Лудогорец, след разговор между Аутуори и ръководството на тима, ми позвъниха, а аз нямаше как да откажа такава оферта", добави той.
"От три дни съм с отбора, организацията е перфектна, всеки си знае задълженията и отговорностите, колективът е на доста добро ниво, себераздаване, надявам се, това, което се случва в момента, да продължи да се случва и нататък", каза още Здравков.

"Ще има и нови неща, чисто тактически, ще има изисквания, ще са важни детайлите, със сигурност ще има някаква промяна, особено когато Лудогорец не владее топката. Сутрешните тренировки се водят от кондиционните треньори, а следобедните от мен и Пивети. Нещата се задават от Пауло Аутуори, всички футболисти се стараят много, бразилците много добре осъзнават кой е треньор на отбора. Всеки един футболист ще иска да докаже името си пред треньора. Аутуори не е криел, че когато всички играчи са звезди, ако го показват на терена във всеки мач, никой не е застрахован за титулярното си място", коментира още треньорът.

"Всички футболисти, които са от неговата родина ще му помогнат да навлезе в нещата на Първа лига", коментира още Тони Здравков.