Ръководството на Лудогорец потвърди информацията, че селекционерът на младежкия ни национален тим Тони Здравков влиза в щаба на новия наставник Пауло Аутуори.

Ето и съобщението, което се появи в официалния щаб на шампионите:

Антони Здравков е най-новото лице в щаба на главния мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори. Здравков ще бъде асистент на именития бразилски специалист, който вече води тренировъчния процес на седемкратните шампиони в Смолян. Интересен факт е, че двамата са работили заедно в португалския Маритимо през 1991 г., където Аутуори е бил треньор на Здравков.

През последните три години и половина Антони Здравков е селекционер на младежкия национален отбор на България. Преди това води още четири български тима като старши треньор - Чавдар (Бяла Слатина), Калиакра, Ботев (Вр) и Левски.

Кариерата му на футболист е богата, като част от нея преминава в Португалия. В периода 1984 г. - 2000 г. Антони Здравков е играл за Левски, Локо (Сф), Янтра, Маритимо, Насионал, Банфика Кастело Бранко, Велбъжд и Септември. Антони Здравков има и три мача за националния отбор на България в периода 1986 г. - 1989 г.

Здравков ще се присъидини към Лудогорец през уикенда на лагера в Смолян, който ще продължи до 15 юни.

Още по темата:

Лудогорец взе Тони Здравков в щаба на Пауло Аутуори

Шеф на Лудогорец: До часове българин влиза в щаба на Аутуори