Синът на бившия селекционер на Румъния Ангел Йорданеску – Едуард ще бъде новият старши треньор на ЦСКА, информира „Труд“! Специалистът ще наследи на поста подалия преди два дни оставка Христо Янев.

За последно Йорданеску бе наставник на ФК Пандури, но бе освободен от клуба в края на миналия сезон.

„Едуард Йорданеску преговаря с европейски тим с големи традиции“, пише румънското издание gsp.ro, като има предвид именно българския клуб.  

Очаква се още в сряда Йорданеску да проведе първа тренировка с тима на „червените“. В последните няколко дни за заместник на напусналия Христо Янев се спрягаше името на Любослав Пенев.  

Йорданеску ще бъде вторият румънски треньор на ЦСКА. Съвсем кратък престой на стадион „Българска армия“ през 2010-та имаше Йоан Андоне.

Отпадна напълно вариантът ЦСКА да отхвърли оставката на Христо Янев. Заедно с помощниците си Владимир Манчев и Ивайло Петров младият треньор напуска клуба от Борисовата градина.  

Йорданеску прекратява футболната си кариера през 2004 година и веднага започва треньорски курсове в Италия, Испания и Англия. В периода 2010 -2013 Едуард е асистент на Илие Думитреску в Стяуа Букурещ.

Първата му работа като старши треньор е в третодивизионния румънски Фортуа Браси. Йорданеску поема отбора през януари 2013 година, но след като не успява да го изведе до промоция във Втора лига, напуска поста си.

Следва кратък престой в Търгу Муреш, но и там специалистът не успява да постигне сериозен успех. През декември 2014 Йорданеску поема Пандури, като извежда тима до финал за Купата на лигата.