Новото попълнение на Шльонск Вроцлав Войчех Гола разкри своите мотиви да отхвърли предложението родния ЦСКА това лято. Бранителят заяви, че не е бил убеден в нуждата да рискува, като подпише с отбор, за когото не знае нищо.

26-годишният футболист изкара последните 3 сезона в холандския Нек Ниймеген, като единствено последният бе в местната втора дивизия. В предишните две кампании, когато тимът бе в елита, Гола записа респектиращите 62 мача в Ередивизи.

Играч с неговия опит представляваше апетитна хапка за доста отбори, в това число и ЦСКА. Всъщност Гола се бе запътил да лети за София, за да парафира с „червените”, когато полетът му се оказва отложен заради тежка буря. По същото време той получава обаждания от Лех Познан и Шльонск и в крайна сметка остана в родината си.

„След като договорът ми с НЕК изтече, не се върнах веднага в Полша, макар че не изключвах подобен вариант. Приоритетът ми бе да заиграя в чужбина”, призна пред „Пжеглад Спортови” бранителят. „После полетът се забави заради бурята, междувременно телефонът зазвъня и така взех решението, че няма да ходя в никаква България.”

„Ще ви издам още нещо:  не исках да отида там и да подпиша договор, пък после да се запознавам с отбора. Не бях убеден, че си струваше риска да избера българското първенство. Офертата от Вроцлав беше достатъчно добра. Вече нямах причина да пътувам толкова далеч.”

„Не желаех да чакам и други оферти от неизвестни за мен отбори. Хората вече бяха започнали да забравят, че натрупах над 60 мача в елита на Холандия. Всички говореха само за миналия сезон, когато записах 14 мача във втора дивизия и не напредвах. Шльонск е добро място за преследване на високи цели в Полша. А аз съм на такава възраст, че все още мога да се впусна в подобно предизвикателство и да ми остане време да изляза пак в чужбина”, допълни Гола.