Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира треньорската рокада в тима. Както е известно, шампионите замениха Димитър Димитров с Аутуори.

Шефът при „зелените“ се изрази метафорично, заявявайки, че разградчани имат един модерен боинг и е важно кой ще го управлява.

„Целта на Лудогорец винаги е била да се развива. Стоенето на едно място води до спад в развитието. По същата причина привлякохме и Диас. Искаме във всички посоки клубът да се развива. Инвестираме в разширяване на бази, стадиони, но сега имаме един модерен боинг, който е важно кой ще го управлява. Кадрите в крайна сметка решават всичко. Всички сме респектирани от визитката на този специалист. Мисля, че такъв у нас не е идвал. Ние се надяваме той да ни помогне не само да вдигнем нивото в спортно-технически план, но съм убеден, че можем да черпим от него. Той ни грабна с това, че обича да работи с млади играчи. Виждате каква вълна от таланти има Лудогорец. Вярвам, че ще ни помогне и в тази посока. Убедени сме, че можем да се съветваме и по други въпроси, касаещи развитието на клуба“, каза Петричев.

„Много страховито звучи задължително влизане в групите на Шампионска лига. Турнирът става все по-сложен за отборите от нашата черга“.

„Благодарни сме на Херо, работили сме една година заедно с него и сме постигнали успехи с него. Благодарим на Херо за свършената работа, имахме хубави моменти заедно с него. Не съмняваме, че той ще постигне успехи в бъдеще“, коментира още Петричев.  


Още по темата: 

Лудогорец потвърди: Аутуори е новият треньор

Аутуори: Най-важно е да запазим менталната мотивация на играчите