Лудогорец имаше обявена пресконференция за обявяването на нов спонсор, но темата с оставката на Херо и назначаването на бразилеца Пауло Аутуори за старши треньор измести другото събитие

„Лудогорец следва своята стратегия да надгражда. През годините сме си поставяли винаги все по-високи цели. Нашата главна цел е била винаги клубът да се развива и да се мерим с над средноевропейското ниво”, сподели изпълнителният директор Ангел Петричев.

„От вчера Лудогорец има главен мениджър – Пауло Аутуори. Една легенда на бразилския и световния футбол. Вчера нашето желание беше той да стане главен мениджър в клуба, силният човек, който да отговаря за спортно-техническите въпроси в първия отбор. Искахме да въведем нова концепция. На Димитър Димитров му беше предложено да остане треньор. Но той пожела да напусне, снощи до късно разговаряхме с него. Джентълменски говорихме. Разменихме виждания. Той подаде своята оставка. Димитър Димитров вече не е треньор на Лудогорец. Може би от екипа му само Детелин Маслов ще остане в клуба, но той ще остане в ДЮШ.”, сподели Ангел Петричев.

Лудогорец представи и новия си спонсор.

„Слагаме началото на едно сътрудничество с една компания, която подпомага футбола в България. Логото на Ефбет е на доста стадиони и инвестира в българския футбол. Изключително благодарни сме, че има такива компании, които подпомагат българския футбол.”, сподели Ангел Петричев.

„Пожелавам им да стигнат далеч в Европа и с нашата подкрепа”, обявиха от името на спонсора.

„Договорът е за три години, като параметрите са търговска тайна. Той е достатъчно добър за Лудогорец”, добави Петричев.

Бразилска легенда е новата силна фигура в Лудогорец

Новият треньор в Лудогорец: Много е възможно да играем отново в групите на ШЛ

Аутуори смени Херо в Лудогорец