От столичния район "Средец" излязоха с интересна позиция в дните на обсъждане и внасяне на възражения относно Подробния устройствен план (ПУП) за Борисовата градина. Проектът засяга пряко Националния стадион "Васил Левски" и стадион "Българска армия", намиращи се на по-малко от половин километър разстояние.

От ЦСКА обявиха, че са готови да изградят модерно съоръжение на мястото на "Армията", което да не излиза извън "чашата" на сегашния стадион. Положението с "Васил Левски" засега остава неясно. Според някои екозащитници обаче двете остарели спортни съоръжения нямат място в най-големия парк в София.

"Моето виждане е като на хората, които живеят около парка. Истината е, че мачовете променят ритъма на живот, има проблеми с чистота, сигурност, шум. Има и възражения от граждани, които смятат, че тези стадиони изобщо нямат място в Борисовата градина", заяви пред bTV районният кмет Мария Чакова. 

"Това нещо е абсурдно! Това е домът на ЦСКА и този дом стои там от 1923 година. За цялата червена общественост това е дом и храм", възрази адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов. Той уверява, че при евентуално изграждане на нов стадион няма да пострада нито едно дърво в парка.