Бразилецът Пауло Аутуори е новият главен мениджър на Лудогорец. Новина, която стана известна в късния следобед на 5 юни. Според информациите Аутуори ще е заеме позиция над старши треньора Димитър Димитров-Херо. До момента разградчани не са обявили официално назначаването на южноамериканеца, но това вероятно ще се случи в сряда. До момента Аутуори е работил основно като старши треньор и то предимно в Южна Америка, като визитката му е повече от впечатляваща - водил е почти всички големи клубове в Бразилия, а също има и няколко трофеи във витрината си. 

А сега големият въпрос: Как това назначение ще бъде прието от Димитър Димитров и ще продължи ли да бъде старши треньор на Лудогорец? Ако се върнем няколко дни назад, ще открием две любопитни новини - първо се появи информацията, че Лудогорец преговаря с бившата звезда на Барселона Жерар Лопес за нов треньор. Няколко дни по-късно аржентинецът Франк Дарио Куделка обяви, че е отказал на Лудогорец същия пост. Със сигурност след тези новини жълтата лампичка на Херо е светнала, защото където има дим има и пушек. След назначението на Аутуори жълтата лампичка се е превърнала в червена.

Димитър Димитров е човек, който обича да има свобода в управлението на футболните процеси и е малко вероятно да се примири със ситуацията, в която явно ще изпадне - от старши треньор ще стане треньор, а и се очаква част от помощниците му да бъдат освободени. Поне на първо четене ръководството на Лудогорец не е обявило фактическа треньорска рокада, а изявеното желание на собствениците е Херо да остане. Какво обаче мисли Херо?

Димитров е доказан специалист и авторитет в българското треньорство, който отстоява позициите си. Поради тази и още няколко причини може да направим смела прогноза, че шансовете той да остане в Лудогорец, при новото статукво, са минимални - не повече от 10-15%.