ФК Чирпан заяви пълната си подкрепа за настоящия президент на БФС Борислав Михайлов на предстоящия изборен конгрес на футболната централа на 16 февруари. 

След като Левски и Славия издигнаха кандидатурата на боса на родния футбол, впоследствие тя беше подкрепена от шампиона Лудогорец и елитните Верея, Септември и Локомотив Пловдив. Зад Михайлов гласно застанаха още Хебър (Пазарджик), Пирин (Разлог) и Места (Хаджидимово).

Шеф на Левски: Подкрепата към Михайлов не е сляпа

"Искаме да изразим публично своята подкрепа за настоящия президент на футболната ни централа Борислав Михайлов и неговата програма за развитие на футбола в България", заяви за Дарик радио президентът на ФК Чирпан Атанас Панев и добави: „През изминалите мандати Михайлов и екипът му свършиха много работа за развитието на футбола в България. Президентът на БФС е уважавано име в европейската и световната футболна централи и затова заставаме твърдо зад него!”

ФК Чирпан е един от старите клубове в България. Създаден е през 1929 година, а най-големият му успех е достигането до финала за Купата на Съветската армия през 1983 година. В момента е се състезава в първенството на областна футболна група Стара Загора. В последните години ФК Чирпан е насочил усилия главно към детско-юношеския футбол и развива млади футболни таланти.