Звездата на Левски Габриел Обертан разкри, че иска да остане в клуба, а основната причина е, че ситуацията и перспективите пред тима са добри.

29-годишният французин беше избран за Играч номер 1 на 10-ия кръг в Първа лига в своеобразната класация на Пресклуб България. Крилото беше с решаваща роля при победата на Левски над ЦСКА с 1:0.

„Искам да благодаря на всички гласували, наистина е много хубаво, че съм тук и взимам тази награда“, започна Обертан.

„Има някои детайли за изглаждане по договора ми и се надявам съвсем скоро всичко да приключи. Ситуацията в един клуб е водеща за оставане. Ситуацията сега е много по-добра, имаме много нови играчи, нов треньор, отборът върви добре. Рано е да се каже дали ще спечелим нещо в края на сезона, но отборът върви добре и не виждам причина да си тръгвам в такъв случай. Като вкараш гол, отношението на феновете е страхотно. Чувствам любовта им не само докато съм на терена. Имаме страхотен треньор и отбор в момента, не виждам причина да си тръгвам“, каза още Обертан.

Габриел Обертан

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Схемата за игра на Делио Роси беше по-различна. Има доста млади момчета, които идват във фитнеса, от академията. Шейтанов и Кабов тренират много усърдно заедно с мен. Идвам от първенство, където физическата подготовка е много важна.“

„Опитвам се да уча български, знам по-основни неща, мога да поръчвам храна. Що се отнася до видеото, което е на български, чух, че съотборниците ми го повтарят, значи е предизвикало интерес, но се надявам феновете да дойдат в неделя на мача срещу Славия.“

„Публиката на съперника не може да ме изнерви, дори и да сгрешим, това не ме изнервя, защото мисля за следващата ситуация. Това, което може да ме извади извън кожата ми, е ако някой се опита нарочно да ме контузи“, завърши бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Габриел Обертан

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев