Крилото на Левски Габриел Обертан спечели приза на GONG.BG за играч на мача след Вечното дерби с ЦСКА. „Сините” грабнаха минимален успех с 1:0, а Обертан бе на изключително високо ниво за тима на Славиша Стоянович.

„Мисля, че очевидно бяхме по-подготвени. Знаехме какво да очакваме от ЦСКА, а подготовката ни за мача през седмицата бе добра. Това е важна победа, победихме ги и през миналия сезон, но сега бе по-важно да победим. Трябваше да атакуваме техните крайни бранители, а Паулиньо и Кабрал свършиха чудесна работа там. Успяхме да минимизираме техния потенциал в атака. Бяхме солидни в защита, насладихме се на чудесен мач”, сподели Обертан пред DIEMA SPORT.

„Разбира се, че феновете ни дадоха мотивация, но атмосферата бе невероятна. Ако искаш да играеш футбол, това е перфектен ден."

„Загубата от Локомотив Пловдив бе грешка, тъй като не започнахме добре в тази среща. Трябваше да се възстановим, но постигнахме добра победа с Витоша, а днес беше още по-добре. Хубаво е да влезеш такава серия."

„Получих крамп в края на мача, а играя и с разтежение. Знаех, че трябва да влезе някой по-свеж съотборник”, довери френското острие на Левски.