Нещо невероятно е на път да се случи тази вечер в Пловдив! Очаква се дори феновете на пловдивските футболни грандове Ботев и Локомотив да забравят враждата помежду си поне за два-три часа и заедно да подкрепят дамите от волейболния гранд Марица в големия им мач със световните клубни шампионки от Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) в Шампионската лига на Европа, пише вестник "Марица".

Спортно-техническото ръководство на Локомотив, начело с новия си старши-треньор Едуард Ераносян и целият представителен тим на Черно-белите ще подкрепят волейболната Марица от трибуните на Колодрума. 

“След историческата победа срещу ЦСКА (София) в столицата, във вторник влизаме на режим в хотел Пловдив преди гостуването на Берое (Стара Загора) в сряда и посещението на двубоя на Марица ще бъде като разпускане на играчи и треньори преди следващото изпитание”, обясни административният директор на Локо Атанас Узунов. “Волейболът е традиционен спорт за Пловдив и за България, с ръководството на Марица сме в отлични отношения, а и основната им база е при нас на Лаута. Редно е да ги подкрепим, а те може да го направят на някой наш мач.”

В същото време Марица вероятно ще получи обичайната подкрепа и от старши-треньора на Ботев Николай Киров, който рядко пропуска да подкрепи от трибуните Жълто-сините волейболистки, водени от кумеца му Иван Петков. Големи футболни легенди на Канарчетата сред зрителите на мачовете на Марица също е често срещано явление в пловдивските волейболни зали.

Най-важното е, че и самите привърженици на двата големи градски съперника от зелените терени изразяват в социалните мрежи готовността си да заровят томахавките в днешния Ден на народните будители в името на общия успех на пловдивския спорт.

Така мотото на Европейската столица на културата след три години – Plovdiv Together 2019, може да стане факт още тази вечер!