Очакваният от цял Пловдив и цялата българска волейболна общественост ден настъпи! Тази вечер от 18 часа в зала Колодрума шампионките на България от Марица (Пловдив) посрещат шампионките на света от Еджзаджъбашъ Витра (Истанбул) за първия мач от сблъсъка между тях във втория кръг на женската Шампионска лига по волейбол.

Турският тим пристигна в Града под тепетата с цялото си съзвездие от волейболистки на световно ниво и се очаква любители на волейбола от цялата страна да бъдат на трибуните - но не само заради световните шампионки, а най-вече заради нашите си родни звезди, готови да изгреят на световния волейболен небосклон в пълния си жълто-син блясък с подкрепата на невероятната пловдивска и българска публика, пише сайтът на Марица.

За тези, които няма да могат да присъстват на волейболното събитие на годината у нас на място в зала Колодрума, срещата ще бъде излъчена пряко по международната спортна интернет телевизия LAOLA1.tv. Официалният сайт на ЦЕВ пък ще следи развоя на резултата на живо.

Първи съдия на мача ще бъде Сергий Гулька от Украйна, а втори – Дарко Савич от Босна и Херцеговина. Делегат на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ ще бъде Василиос Антонулис.