Етър победи евроучастника Дунав 2:0 в контролна среща пред близо 400 зрители на стадион "Ангел Кънчев" в Трявна, където са на подготовка русенци. Това бе първата контрола на "виолетовите" и втора за русенци, които направиха 2:2 с Берое. 

Мачът започна двуостро и още в 5-ата минута Цецо Тодоров се откъсна срещу вратата, но се забави с удара и бе застигнат от защитник. Станоев от Дунав пък стреля до десния стълб, а в следващата атака Карагарен шутира опасно до гредата. Най-чистото положение за етърци бе в 27-ата минута, когато Тодоров бе изведен отлично срещу вратата и пусна на Кънев, който от чиста позиция стреля встрани. 

През второто полувреме в игра и за двата отбора влязоха останалите футболисти, а играта стана още по-динамична. Етър поведе в 50-ата минута, когато Иван Стоянов напредна отдясно и намери Неделчев, който не успя да засече топката, но тя стигна до Тодор Колев, който я прати в мрежата за 1:0. 

След гола русенци упражниха натиск и създадоха няколко опасни положения. В 58-ата минута красива комбинация завърши с удар на Диян Димов над гредата. Още по-чисто бе положението пред Мирослав Будинов, който бе изведен сам, но пропусна. Нов опасен удар бе спасен от дебютиралия Христо Иванов. 

В 82-ата минута обаче Иван Стоянов с техничен пробив и завършващ удар окончателно реши мача в полза на "виолетовите" - 2:0. 4 минути преди края на мача внезапно спря тока на стадион "Ангел Кънчев" и реферът Г. Давидов свири край на мача.