От няколко дни Левски и Станимир Стоилов заляха публичното пространство със своята свада, която е изключително неприятна за редовия фен. Извадиха се всички „кирливи ризи“, тонът бе нарушен, а всичко това се отразява зле на тези, които наистина обичат клуба.

Генерално погледнато Стоилов е прав. Заработените пари трябва да се изплащат. Давността на дълга е сериозна, а и уговорката между треньора и Тодор Батков била устна. Тя става официална, след като Иво Тонев подписва споразумение с Мъри. Прави го малко преди да сдаде властта в клуба...Дали сдава властта, или е накаран да го направи, е друг въпрос, чийто отговор няма как да знаем.

Факт е, че Стоилов има такъв документ, който показа чрез медиите. Преди него „сините“ го „издадоха“, че се е оплакал пред БФС седмица преди края на периода за лицензиране.

Левски имаше само един разумен ход от морална гледна точка. Спас Русев беше задължен да извади прословутите 28 000 лева, които са дължими към този момент. Търсенето на юридически „вратички“ е абсолютна глупост, защото и на едно друго място дълго време правеха същото.

Сега няма добър герой в цялата история. Стоилов търси своето и по-скоро иска да изобличи Спас Русев и неговия екип. Твърди се, че го прави за доброто на Левски. От друга страна обаче, има привърженици, които всяка сутрин стават с мисълта, дали любимият им отбор ще вземе лиценз, заради някаква личностна свада. Стоилов можеше да е много над нещата и да не си търси парите по този начин. Вероятно е разочарован, вероятно е пробвал и по друг път, но можеше отново да покаже, че е на светлинни години пред опонентите си. Уви, не го направи. Сега, дори за малцина, може да изглежда като Чичо Скрудж от Казахстан, а той е треньорска икона за Левски и не бива да разочарова никого от синия спектър.

В крайна сметка излиза, че Левски е много богат клуб, защото ще харчи пари по съдилищата, за да натрие носа на Стоилов и да не му плати парите. Това вече е страхотна глупост. Нещо повече, „сините“ имат опит от подобни издънки. Какво стана с точките, които клубът гонеше след цирка с Литекс на „Герена“? Какво се случи с делото срещу Дъстли Мюлдер? Кой плаща тези поражения в съдебната зала? Последният отговор е ясен – Левски!

Подобни истории имаше и на „Българска армия“ и резултатът беше трагичен за привържениците на ЦСКА. Явно в България не умеем да се учим от чуждите грешки.

Странно е собственикът на Левски да е за 70 000 лева, които всъщност са 28 000 /към днешна дата/. Това направо е безобразие. Спас Русев пропуска историческия шанс да си спечели уважението на Стоилов. С този акт ще бъде затворена тази изтъркана и вече жалка тема. Още повече, че Мъри е намеквал, че ще върне средствата в клуба. Президентът на Левски демонстрира дребнавост и пада на ниско ниво, а не би трябвало да е така.

От цялата сага няма печеливш. Мъри Стоилов се занимава с глупости, които не отговарят на равнището му. Той си чака парите от преди десет години. Батков ги е обещал, Тонев ги е направил официални, а Русев се стиска и не ги плаща. Според запознати въпросните пари са от трансфери на футболисти, които Мъри е изградил през годините. Звучи доста стимулиращо за хората от треньорския занаят, но медалът има и друга страна. Какво трябва да получи Наско Сираков за това, че изгради Стоилов като треньор?

На „Герена“ не се бяха излагали така отдавна. Левски има един верен ход, който ще потули цялата безумна сага. Спас Русев плаща и топката е в полето на Станимир Стоилов, който няма да има претенции от подобен характер. Специалистът ще може да коментира Левски на воля, но само по спортно-технически теми.

Този харч е нищо, в сравнение с всичко заварено от новия собственик в клуба. Тук говорим за морален ход, който ще вдигне имиджа на Русев, но всичко е въпрос на усещане.

Случилото се по оста Левски – Стоилов е срамно. Няма положителен герой, а има само разочарование в обикновените хора. Говорим за суми от 28 000 до 70 000 лева. И двете страни могат без тях. Най-добре е да ги дарят за някоя болница.

Според слуховете, а те обикновено са верни, Александър Кюлев е платил 200 000 лева за изкуственото игрище на „Герена“, което не ползва, а сам развива малката си, но спретната школа. Всичко е въпрос на усещане. Това е просто пример, който показва, че за Левски трябва и сърце. Случващото се е адски дребнаво и срамно. Не отива на нито една от замесените страни. 


Левски със съдебен иск за претенциите на Мъри Стоилов

Левски със силно изявление за казуса с Левски

Кой е прав в конфликта Левски - Мъри Стоилов?