Станимир Стоилов излезе с позиция след съобщението на управата на ПФК Левски АД, че ще отнесе до съда казуса с финансовите претенции на специалиста към клуба.

Левски със съдебен иск за претенциите на Мъри Стоилов

Мъри Стоилов клати лиценза на Левски

"Уважаеми левскари!

По повод информацията, че ръководството на ПФК Левски е решило да ме покани в съда за решаване на казуса "Станимир Стоилов клати лиценза на Левски", заявявам следното:

През годините заради професията ми се е налагало да бъда спортен съперник на ПФК Левски. Но като привърженик на сините не мога да бъда противник в съда на ПФК Левски.

Категорично декларирам, че нямам намерение лично да се явявам в съда. Не се чувствам виновен, че искам след повече от десет години честно и почтено заработени пари. Ако това е престъпление, признавам се за виновен. Нека бъдат оневинени тези, които за близо десетилетие фалираха ПФК Левски спортно-технически и финансово, плащайки добри комисионни и заплати. На практика ръководството на клуба ще съди себе си за документ издаден, подпечатан с печата и подписан от директор на клуба.

На фона на информацията и изявленията на отговорни фактори за тежкото финансово състояние в ПФК Левски, е странно, че ще бъдат изхарчени средства за водене на съдебно дело. Ще бъда доволен, ако ПФК Левски спечели. А решението беше много лесно, стига в многобройните разговори с ръководители на ПФК Левски по темата, да ми беше казано, че на този етап в клуба нямат възможности за решаване на проблема.

Ако съдът присъди делото в моя полза, средствата ще бъдат дадени за детски и левскарски каузи. Разбра се колко полезно е в ръководството на клуба да има представители на запалянковците на Левски. Те публично разказаха хронологията и категорично застанаха на страната на истината. По този начин дадоха възможност на многобройната левскарска общност да бъде информирана и да "прочете" много точно казуса.

В заключение, уважаеми левскари, дали някога ще се върна на Герена като професионалист никой не знае. Но като фен ще съм там и докато дишам ще бъда най-големият враг на всеки ръководител на ПФК Левски, който го управлява с лъжа, измама и манипулации. Не трябва да търпим това да се случва с клуба ни, носещ името на човека, който е символ за честност и безкористност", заявява Стоилов в официалната си позиция за случая. /БТА

Феновете на Левски с позиция по казуса "Стоилов"