Един от въпросите, които възникнаха след прекъсването на мача Славия – Лудогорец в неделя, беше по отношение цветните топки, с които трябва да се играе при снежно време.

Този въпрос бе поставен от Ангел Петричев, който в словесната престрелка след мача сподели, че домакините от Славия не са разполагали с червени топки и Лудогорец е спасил положението с предоставянето на свои такива.

С бели топки мачът изобщо нямаше да започне, тъй като те щяха да се сливат по цвят със заснежения терен.

Gong.bg направи консултация и потърси обяснение от лагера на Славия защо като домакини не са разполагали с цветни топки. Оказа се, че топките за ползване от клубовете се доставят от БФС, който задължава да ги ползват за официалните срещи. В партидата обаче не фигурират цветни топки, а само бели. При възникналата екстрена ситуация от Славия са проверили за цветни топки в склада си на стадиона в „Овча купел“, откъдето са взели две-три, но останали от минали години.

„От Лудогорец обаче извадиха топки с надписа „Шампионска лига“ и съдията предпочете да започне мача с тях като по-качествени“, обясниха от Славия, като изразиха учудване, че в доставката от БФС няма топки за снежно време.

Както стана ясно при спирането на мача, той ще се доиграе днес от 15.00 ч. В протокола е записано, че двубоят в неделя е бил прекратен точно в 11:30 мин. от началото му. Преди това обаче имаше кратка дискусия между съдиите и делегата на мача, което вероятно ще накара рефера Стефан Апостолов да компенсира и изгубеното време в края на първото полувреме. От видеозаписа личи, че дискусията между длъжностните лица стартира в 9:30 мин.

Любопитен момент е със съставите на двата отбора. По правилник Славия и Лудогорец трябва да излязат днес на „Васил Левски“ при 0:0 и в същите единайсеторки, в които бяха в неделя. В случай, че междувременно някой футболист е заболял или е в невъзможност да играе по някаква причина, то след представянето на медицинско свидетелство той може да бъде заменен от друг играч. Изваденият от състава обаче няма да може да фигурира и сред резервите на тима, а рокадата ще се счита за официално извършена смяна.

Междувременно през нощта на неделя срещу понеделник в столицата наваля още тежък и мокър сняг. По официални данни снежната покривка в 8 ч. сутринта е 14 сантиметра.

На стадион „Васил Левски“ обаче разполагат с нужната техника, както и с парно отопление под терена, за да има основания да очакваме теренът да бъде почистен от снега за подновяването на срещата.

Ако обаче условията отново не позволяват да се играе футбол, срещата ще бъде отложена за неопределена дата.