Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич остана доволен от успеха над Пирин с 3:1 и категорично заяви, че "белите" излизат за победа във всеки двубой и не си правят сметки.

Въпросителните паднаха след боя на Славия над Пирин

"Винаги, във всеки един мач излизаме за победа. Днес изиграхме здрав и силен мач, ще опитаме да го правим и във всеки следващ мач", заяви специалистът.

"Имахме ситуации и през първото полувреме, на Ивайло Димитров. Имахме и ситуации, в които изпуснахме последния пас. Второто полувреме имахме много ситуации, вкарахме три гола и абсолютно заслужено спечелихме този мач."

"Тези мачове, в които взехме по една точка и загубихме, опитвахме да играем нашата игра, офанзивно, с атакуващ футбол. Изпускахме много положения. Днес си вкарахме положенията и победихме, това е футболът."

"Не сме си правили сметки. Днес на разбора казах на футболистите, че няма да правим сметки, просто излизаме да си спечелим мача."

Относно състоянието на Георги Петков, Загорчич коментира: "Важно е да няма счупена ключица, надявам се Жоро да се оправи колкото може по-бързо. Емануеле пазеше днес много добре."

"Имаме 25 човека, имахме и контузени, Александров, Милчо Ангелов, Омар Абуд. Получи се това с Жоро, 25 човека тренират еднакво и заслужават да играят. Всички играчи показаха днес, че заслужават да са в Славия."

А как е по-вероятно Славия да стигне до евротурнирите - чрез Купата на България или чрез седмото място? "Иска ми се и двете неща. Не искам да си правим сметките, дали ще сме седми. Трябва да мислим позитивно."

"Витоша това, което го прави, го прави добре. Направиха и с Берое хикс. Няма лесни мачове. Ако не даваш всичко на терена, няма как да печелиш", допълни Загорчич.