Славия победи с 3:1 Пирин при домакинството си в закриващия програмата на 26-ия кръг на Първа лига мач. По този начин най-старият столичен тим събра 32 точки и си подпечата седмото място в класирането преди началото на плейофите във Втората осмица. Същевременно Пирин остана 11-и с 26 пункта .

Така се избистриха и двете групи във Втората осмица. В поток А ще се състезават Славия, Черно море, Пирин и Витоша, докато в поток Б ще се борят Септември, Локомотив Пловдив, Дунав и Етър. На базата на резултатите в мачовете между тимовете в Осмицата, един отбор ще получи право да играе бараж за Лига Европа (класиралият се на седмо място), един ще изпадне, а други два състава ще играят бараж за оставане в майсторския ешелон. 

Попаденията за успеха на „белите“ на Националния стадион „Васил Левски“ бяха дело на Галин Иванов, който бе точен на два пъти, и Ивайло Димитров. Резервата Димитър Благов реализира почетния гол за гостите от Благоевград.

Още преди началото на мача Златомир Загорчич бе принуден да прави смени. Георги Петков, който бе избран за титулярен вратар на столичани, получи контузия в ключицата по време на загрявката и се наложи резервата Емануеле Джерия да направи официален дебют.  

Срещата започна с минута мълчание в памет починалия на 67-годишна възраст вратар на Славия Георги Гугълов.

Първата по-любопитна ситуация бе в полза на Пирин. Радослав Кирилов открадна една топка в средата на терена и тръгна заплашително, но отбраната на Славия се справи безукорно. В 16-ата минута Славия отвърна. Ивайло Димитров бе намерен много добре и с удар от воле с левия крак изпита рефлекса на Красимир Костов. Стражът на гостите обаче внимаваше и изпъкна с решаваща намеса.

Три минути по-късно Славия изпълни фаул фронатлно на вратата на Пирин от около 30 метра. Иван Минчев се нае да стреля, а Костов боксира. Напрежението обаче се задържа пред вратата на гостите и последва ново центриране в пеналта отдясно. Играчите на „белите“ имаха претенции за игра с ръка на Юлиан Попев, но реферът даде знак играта да продължи.

Домакините организира добра атака в 37-ата минута. Галин Иванов пусна пас към Ивайло Димитров. Той центрира, сервирайки топката на главата на Цветелин Чунчуков. Нападателят обаче не съумя да нанесе хубав изстрел.

Малко преди края на първата част Иван Минчев центрира отляво в пеналта, но Костов излезе и изби.

Втората част „белите“ започнаха активно, а в 50-ата минута Галин Иванов отправи удар, но Краси Костов бе добре пласиран и изби. Минута след това събитията се пренесоха в половината на домакините. Радослав Кирилов центрира отляво, но Емануеле Джерия улови.

В 52-ата минута Янис Карабельов излезе на стрелкова позиция отдясно по атаката и отправи мощен изстрел, който обаче бе париран от Костов. Последва добавка на Галин Иванов, но над вратата.

Славия поведе след 57 минути игра. Карабельов комбинира чудесно с Галин Иванов, който съумя да прокара топката между краката на Попев с удар под диагонал. След това кълбото се чукна в десния стълб и се оплете в мрежата на „орлетата“ – 1:0.

Току-що повели, момчетата на Златомир Загорчич можеха да отбележат и второ попадение. Ивайло Димитров шутира, но прати топката над напречната греда.  

Славия почти подпечата седмото си място преди началото на плейофите в 78-ата минута. Емил Мартинов пусна отличен пас наляво към Ивайло Димитров, за когото остана да засече точно в мрежата на благоевградчани за 2:0.

Преднината на Славия стана класическа в 88-ата минута, когато Емил Мартинов стреля от дистанция, но Костов изби. Последва добавка на Галин Иванов, който оформи 3:0, а попадението бе записано под номер 6 за него от началото на кампанията.

След подновяването на играта възпитаниците на Милен Радуканов стигнаха и до почетно попадение. Радослав Кирилов проби отдясно, нахлу в пеналта и центрира успоредно на голлинията. От близка дистанция резервата Димитър Благов засече в мрежата на софиянци - 1:3.

Ето и стартовите състави:

Славия: Емануеле Джерия – Димитър Буров, Костадин Велков, Стефан Велков, Емил Мартинов – Владислав Узунов, Янис Карабельов - Ивайло Димитров, Иван Минчев, Галин Иванов – Цветелин Чунчуков

Пирин: Красимир Костов – Александър Башлиев, Юлиан Попев, Румен Сандев, Костадин Ничев - Тодор Траянов, Конър Хендерсън - Анти Рения, Аймен Суда, Радослав Кирилов, Преслав Йорданов