Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро предизвика широк медиен отзвук по света с поведението си в мача с Лудогорец в четвъртък. Тогава, в края на редовното време на битката, той застана на колене пред четвъртия арбитър Ивайло Стоянов и сключи ръце в молитва към него да даде по-дълго добавено време. 

Това странно негово поведение първоначално беше осмяно в страната, в която е роден - Сърбия. Но впоследствие предизвика отзвук из цяла Европа, като медии от множество точки на Стария континент се дивят на поведението му. 

Издания от Холандия, Белгия, Португалия, Словения, Словакия, Естония, Финландия и редица други държави пускат материали с действията на Ел Маестро и прилагат видеото на GONG.BG от четвъртък вечерта като доказателство. 

Най-драстични са от словенското издание "Екипа", от което определят поведението на специалиста като "скандално". Другите издания в Европа по-скоро го приемат като куриоз, който не се вижда толкова често и в по-силните първенства. 

Заради това свое поведение Нестор Ел Маестро беше наказан за един мач от Дисциплинарната комисия на БФС и няма да седи на пейката в Стара Загора, където тимът му среща абсолютния аутсайдер в Първа лига Верея.