Цената на билетите за мача Етър – ЦСКА е 8 лева. Пропуските вече са в продажба, съобщи на пресконференция ръководството на клуба. Тя ще бъде такава както за всички привърженици на „виолетовите“, така и за феновете на гостите, които в деня на мача ще имат шествие във Велико Търново.

„Винаги мачовете с ЦСКА и Левски са предизвикателство като организация. Създали сме я и не смятаме, че ще имаме трудности. Тази година и феновете на ЦСКА поискаха да правят шествие във Велико Търново и имат разрешение и съответната заповед от кмета г-н Панов. Шествието е от 15:00 до 17:00 ч. в събота и ще бъде от Военния клуб по ул. „Васил Левски“ в посока стадиона, ще бъде охранявано. Ще има необходимите мерки за сигурност, полиция и жандармерия. Надяваме се да няма инциденти. Съвместно с органите на МВР ще бъде осигурен общественият ред. В деня на мача ще има пропускателен режим към стадиона и всички прилежащи улици. Нека гражданите да преместят автомобилите си, защото ще има голям приток на коли. Площадката откъм ул. „Йоновка“ ще бъде паркинг за гостите. Със заповед е наложена забрана за продажба на алкохол в близките до стадиона заведения“, заяви председателят на Управителният съвет на клуба и зам.-кмет на В. Търново проф. Георги Камарашев.

Стефан Атанасов – спортно-технически директор на Етър, сподели: „Подготовката за мача с ЦСКА започва от сряда. Ние нямаме какво да губим в този мач и се надявам да се представим по най-добрия начин. Етър е подготвен много добре, всички футболисти са подготвени физически и тактически на ниво, показват го и резултатите. Теоретични шансове за шестицата имаме, но след всеки кръг те ту се увеличават, ту намаляват. Докато има такива, Етър ще ги гони до последно.”

„Срещу ЦСКА нашият отбор ще излезе мотивиран на сто процента да покаже пред многобройните зрители, че може да играе равностойно срещу лидерите в първенството. Очаквам открит мач, в който двата отбора да се надиграват. Точно в такива мачове Етър показва истинското си лице, за разлика от срещата с Витоша, където срещу нас излизат дефанзивно. Там се губи красотата на футбола и затова няма и публика. Срещу ЦСКА ще бъде съвсем друго и се надявам хората да останат доволни. Само Артюнин беше контузен, но имаме уверения от лекарския щаб, че ще бъде на линия в събота. Надявам се да нямаме други проблеми, всички останали са на линия”, коментира още Стефан Атанасов.

„Шансовете за победа са големи, сега имаме отбор, който може да се противопостави по най-добрия начин на ЦСКА. Показахме го преди старта, когато ги бихме в София с 1:0. Ние ще спазим договорката преотстъпените Н. Колев, Гълъбов и Георгиев да не вземат участие в срещата. Но ЦСКА повече има за какво да се притеснява, отколкото „Етър“. Имаме достатъчно равностойни футболисти, всички показват, че имат израстване и развитие. Всички отбори преди нас в класирането са добри, „Черно море“ би „Лудогорец“ и ЦСКА. Имаме сериозна конкуренция, отборите преди нас са с голям опит, традиции и бюджети. В началото на сезона малко са допускали, че „Етър“ ще се бори за шестицата. Нашето моментно състояние трябва да радва хората“.

Билетите се пускат в продажба днес от 14 до 18 ч. От сряда до петък от 10 до 18 ч. на касата до Спортния диспансер. В деня на мача, за да няма струпания, още от 9 до 15 ч. ще има отворени две каси – тази и южната за гостите, а от 15 ч. отваря и третата каса. От южната страна за феновете на ЦСКА ще се продават билети на три места, за да няма опашки.

Ултрасите на ЦСКА ще бъдат настанени в т.нар. клетка, а тези, които ще са семейно, поетапно ще запълват целия южен сектор.