Отложеният мач от първия кръг на Първа лига между Левски и Лудогорец завърши 0:0, но предостави много завързани и дискусионни ситуации, в които последната дума бе на главния съдия Никола Попов.

Яка битка, спорни моменти, но една липса на Левски-Лудогорец

Делио Роси: Трудно беше след изгонването на Митрев

Херо: Мачът не предложи качествен футбол, имаме повече потенциал

Обертан: Радвам се, че спечелихме точка

В 26-та минута Анисе игра с ръка в наказателното поле на Левски след центриране от корнер в наказателното поле на „сините“. Съдията Никола Попов не показа жълт картон в тази ситуация на играча на Лудогорец.

Точно три минути по-късно Абел Анисе получи жълт картон за много грубо нарушение срещу Жорди Гомес.

Секунди преди това съдията Никола Попов дори не свири нарушение на Антонио Вутов срещу Натанаел, което можеше да бъде много строго санкционирано.

В 30-та минута Натанаел удари в лицето Антонио Вутов, който преди това бе извършил нарушение срещу бразилския футболист на Лудогорец. Съдията Никола Попов показа жълт картон на Натанаел за умишления удар на бразилеца в лицето на Вутов, въпреки че арбитърът можеше да бъде много по-строг в своето решение.

В 35-ата минута Божидар Митрев беше изгонен за игра с ръка извън наказателното поле. Защитата на „сините” изпусна Вандерсон, който опасно се изстреля към вратата на Митрев. Стражът излезе неразчетено и се хвърли в краката на бразилеца. Вандерсон пробва да пусне топката покрай него, но при опита си да изчисти Митрев игра с ръка. Съдията Никола Попов не се поколеба да му вдигне червен картон.

В добавеното време на първата част "сините" изявиха претенции за дузпа. След хубава атака от страна на домакините, топката попадна в добре позициониралия се в наказателното поле Роман Прохазка, който опита да прекара топката през Игор Пластун, но тя се удари в украинеца. Прохазка изяви претенции към съдията Никола Попов, че топката е срещнала ръката на Пластун. Реферът обаче даде знак играта да продължи.

Лудогорец завърши мача с намален състав, след като Сисиньо бе изгонен с директен червен картон. Играта бе спряна в 78-та минута на срещата, когато бе маркирано нарушение.  След това Сисиньо отиде, за да вземе топката от Жорди Гомес, но го бутна. Съдията Никола Попов изгони с директен червен картон бразилския футболист. Сисиньо не успя да сдържи нервите си и блъсна силно една от плексигласовите прегради. След това бразилецът се спречка и с един полицай, който се опита да го съпроводи към тунела. Сисиньо се сбута с полицая.