Наставникът на Левски Делио Роси поздрави момчетата си за представянето им в мача с Лудогорец. Той отчете, че победата е била трудно постижима заради червения картон на Божидар Митрев още в 35-та минута.

"Най-напред искам да кажа, че играхме срещу много силен и добре подготвен съперник. Червеният картон на Божидар Митрев ни повлия. Имахме своите положения, но е трудно 10 срещу 11, искам да поздравя момчетата си за духа и представянето им в този мач", сподели Роси пред DIEMA SPORT и продължи с анализа си за двубоя.

"Дошъл съм само от един месец и не е лесно да се организираме. Като имаш четирима защитници, четирима халфове и само един нападател, не е лесно да развиеш играта си. За първи път ми се случва да играя с човек по-малко срещу толкова силен съперник и не беше лесно", добави италианецът.

Той е свикнал отборите му да играят пред претъпкани трибуни с екзалтирани фенове, след като е водил Лацио в миналото. Но той благодари и на "синята" агитка за атмосферата на мача с Лудогорец и съжали, че не е успял да ги зарадва с успех.

"Благодаря на хората по трибуните, подкрепяха ни и исках да бием до последния момент. Разбирам, че Левски е в някаква трудност, но ние сме само в началото и имаме още много път. Трябва да продължим да работим. Единствено съжалявам, че не ги зарадвахме с победа. Но мисля, че ще успеем да ги зарадваме занапред", сподели Роси.

Той говори и за отсъствието си в навечерието на мача. Последните шест дни "сините" бяха водени от помощниците на специалиста. Според него, всичко е било договорено с шефовете далеч преди това.

"Всичко беше организирано, говорих с президента, имах нужда от 6 дни, за да разреша някои семейни ангажименти, свързани с училището на дъщеря ми. Имах договорка с шефовете още преди време за това", сподели треньорът и говори за селекцията, която се осъществи в последните дни.

"Със сигурност тези момчета ще ни окажат помощ. Тези играчи са инвестиция в бъдещето. За да е готов един играч, му трябват поне шест месеца. Това не са играчи за по месец-два, напротив. Аз искам да ги развивам и да вдигнат класата на тима", сподели Роси и накрая сподели кога ще научи български език.

"Надявам се скоро да заговоря български, малко знам вече. Сега мисля само за отбора и как да се представя все по-добре, чак след това ще се опитам да науча езика", завърши италианският специалист.