Наставникът на Локомотив Пловдив Воин Войнов изведе тима от кризата, в която беше изпаднал през септември и се надява добрите изяви на тима му да продължат и с успех над Черно море. Двата тима се срещат от 20:15 часа днес, събота, на "Лаута".

"Това нещо с кризата го изживяхме, беше много трудно, защото четири мача не играхме добре. Но в последните си два двубоя показахме друг облик и мисля, че нещата се получават, но това не бива да ни успокоява."

"Да носиш фланелката на Локомотив е отговорност и това не е от вчера или днес. Мисля, че момчетата го разбраха това нещо. Ще излезем мобилизирани с Черно море и ще се постараем да покажем най-доброто. Но съперникът има много добри играчи и трябва да внимаваме", заяви Войнов за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

Той беше близо до уволнението през септември, когато всички му искаха оставката, но тогава зад него застана собственикът Христо Крушарски и му гласува доверие да извади тима от блатото. И специалистът успя.

"На Балканите е малко по-различно и много са важни резултатите. А това, че г-н Крушарски застана зад мен, дава кураж и увереност, че при други обстоятелства няма как да се стигне до него тежко. У нас след 2-3 загуби веднага се пита за оставки. За последните години 4-5 треньори се смениха в Локомотив и е нормално да има и такава криза."

"Аз ще бъда един от малкото щастливи треньори, ако успеем да задържим тази възходяща линия. Мисля, че това място, на което сме сега, е добро. Моето желание е да отидем по-напред, но когато си реалист, трябва да казваш истината, а не да заблуждаваш хората", заяви Войнов и разкри каква е голямата му цел до края на сезона.

"Като излезеш на полупразни трибуни, тръпката е една. А когато имаш публика, която те подкрепя и окуражава, е съвсем различно. Затова аз съм на мнение, че една от най-големите ни цели е да върнем тази публика на стадиона", завърши Войнов.