Президентът на волейболния Левски Владимир Николов не спести мнението си за управлението и развитието на футболния отбор със същото име.

В неделя „сините“ отбори опитаха да направят единно представяне пред фенове в зала „Универсиада“, но лошият старт на футболния тим на пролетния полусезон остави трибуните доста рехави.

Левски се представи пред феновете в "Универсиада"

Владо Николов сподели, че не очаква проблемите на футболния отбор да доведат до отлив на „сини” фенове от дербито във волейбола. Дори напротив.

Левски и ЦСКА ще премерят сили на волейбол в мач от Суперлигата в сряда от 19.30 часа в „Арена Армеец“.

Дербито Левски – ЦСКА можете да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

На официалната пресконференция на двата тима преди двубоя, Владо Николов изказа искреното си мнение за политиката на футболния тим.

Той бе запитан дали се опасява, че лошите резултати на футболния отбор ще повлияят и на посещаемостта на дербито. „Не, напротив. Ще си позволя да кажа нещо като фен, а не като президент на клуба. Аз лично не разбирам политиката на футболния клуб и мисля, че не съм единствен. Надявам се, че феновете ще направят разлика и ще оценят това, което правим ние,“ заяви Николов.

Александър Попов: От години отборите ни не са били в такова състояние

Владо Николов: Предвиждам победа за Левски във вечното дерби

На въпрос, коя част от политиката на ПФК Левски не одобрява, Николов посочи: „Само едно нещо ще кажа, защото не искам да влизам в детайли, защото не съм и компетентен. Привличането на огромен брой чужденци, който дори не са толкова добри. Това е нещо, което аз като човек, който се интересува от спорт, не разбирам. Аз разбирам, когато се взима чужденец, той да дава разлика.“

Владо Николов посочи и Филип Мейо, бивш състезател на волейболния ЦСКА, който правеше разликата. „Нормално и логично е да се взимат чужденци, които са класа. Такива, които...,“ сви рамене той. „Не го разбирам.“