Наставникът на волейболния ЦСКА Александър Попов сподели, че отдавна отборите на ЦСКА и Левски не са били в такова добро спортно-техническо състояние, а и това е причината чак сега да се отдели такова специално внимание на вечното дерби във волейбола. Това той сподели на обща пресконференция преди срещата на 22 февруари.

"Малко странна ситуация. За първи път правим пресконференция за такъв мач. Мисля че тя е необходима, защото от години нашите отбори не са били в такова спортно-техническо състояние. Освен дребни спортни проблеми съпътстващи всички, нямаме други проблеми. Чакаме мача. Надявам се на посещаемост и хубав резултат.", каза Попов.

Старши треньорът на Левски Петър Шопов пък призова феновете да подкрепят отбора както досега.

"Да се надяваме, че публиката ще ни подкрепи както срещу Фенербахче и ще победим. Нямаме никакъв конфликт освен този на терена. Надяваме се хората да подкрепят своите отбори и да няма ексцесии.", коментира той.

В състава на Левски няма контузени, с изключение на Симеон Александров, който може да пропусне мача. От ръководството потвърдиха, че със сигурност след това ще се наложи той да бъде опериран.

Преди срещата ще бъде изигран демонстративен двубой между звезди от близкото минало. Отборите ще бъдат разделени отново на Левски и ЦСКА, като във всеки от тях ще се включат фенове, които спечелиха тази възможност от игрите на Gong.bg.