Ръководството на Верея проявява интерес към млад талант от Испания, съобщава радио Marca. Името на футболиста е Давид Гонсалес, който е едва на 19 години. За последно е играл в аматьорския Атлетико Унион Гюлмар, помагайки на тима си да се изкачи в Трета дивизия.

Трансферът е бил договорен от агента на играча Пако Морено и мениджърът Георги Павлов. Очаква се сделката да бъде финализирана в следващите дни, като Гонсалес ще подшише договор за две години с Верея.

Няма мърдане: Левски и Верея ще играят за квотата в ЛЕ

Испанецът е бил част от юношеските тимове на Тенерифе, Атлетико Мадрид и Лас Палмас. Най-вероятно Гонсалес се надява да играе и в евротурнирите, но това разбира се, ще стане факт, ако Верея спелечи плейофа срещу Левски в неделя.

Днес стана ясно, че двата тима със сигурност ще играят бараж, като това бе обявено официално от Спортно-техническата комисия към БФС. Сблъсъкът ще определи оследния български представител в Лига Европа, като евентуално Ботев Пловдив и Дунав Русе ще бъдат другите ни бойци в турнира.

 За кашата с баража единствено и само виновен е БФС

Към този момент четвъртият в класирането на Първа лига – Дунав Русе все още не е с гарантирано участие в европейските клубни турнири. Ако ЦСКА спечели пред Спортния арбитражен съд (КАС) обжалването си срещу решението на УЕФА, „червените” ще заемат полагащото им се място в Лига Европа, а четвъртото място няма да осигурява излаз в евротурнирите.