Верея постигна изненадваща победа с 1:0 срещу ЦСКА на стадион „Берое“ в Стара Загора във втория кръг на Първа професионална футболна лига. Верея постигна историческа първа победа в елита на българския футбол. „Червените“ доминираха през по-голямата част от мача, но бяха ялови в атака.  

Мачът на стадион „Берое“ в Стара Загора започна доста изненадващо, като домакините поведоха още в 5-та минута, когато Момчил Цветанов центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА, където Антон Недялков не успя да изчисти добре топката. Владимир Зафиров след това не успя да отправи удар, но топката попадна в Амаду Сукуна, който преодоля трима футболисти на ЦСКА и с диагонален удар я изпрати във вратата на Георги Китанов.

ЦСКА постепенно взе изцяло инициативата и в 20-та минута Арсенио Нунеш центрира в наказателното поле на Верея, където Диого Виана стреля с глава, но Пламен Колев спаси. Девет минути по-късно Кирил Десподов финтира Здравко Илиев и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Пламен Колев. Десподов стреля от фаул в 31-та минута, като топката бе поставена на 22 метра от гол линията на вратата на Верея, но ударът му не намери очертанията. Антон Недялков центрира в наказателното поле на Верея в 34-та минута, след което Преслав Йорданов стреля с глава, но право в ръцете на Пламен Колев.

ЦСКА можеше да изравни резултата в 40-та минута, когато Диого Виана подаде много добре към Борис Галчев, а той комбинира перфектно с Преслав Йорданов, който отблизо пропусна да вкара. 

 ЦСКА започна активно в началото на второто полувреме и в 48-та минута Антон Недялков центрира в наказателното поле на Верея, където Преслав Йорданов стреля с глава, но неточно в аут. Три минути по-късно Диого Виана отправи опасен диагонален удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Пламен Колев.

Борис Галчев стреля от фаул от добра позиция, но изпрати топката над напречната греда.

Здравко Илиев центрира в наказателното поле на ЦСКА в 57-та минута, където топката стигна до Сукуна, а той стреля, но Чорбаджийски направи решителен шпагат.

В 60-та минута след центриране в наказателното поле на Верея Диого Виана продължи с глава към Маламов, а той стреля встрани от десния стълб на вратата на Пламен Колев.

ЦСКА остана с човек по-малко в 64-та минута на мача, когато Пламен Гълъбов бе изгонен от Станислав Тодоров за втори жълт картон. Момчил Цветанов отне топката от Арсенио, след което подаде към Сукуна, който бе фаулиран от Пламен Гълъбов и футболистът на ЦСКА бе изгонен за втори жълт картон.

В 77-та минута след центриране в наказателното поле на Верея, Аясс стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Колев.

Диого отправи много хубав далечен удар в 88-та минута, но Пламен Колев боксира в корнер.

Верея вече има актив от 4 точки, а след първата си загуба в първенството ЦСКА остана с 3. 

Верея: 1. Пламен Колев, 21. Здравко Илиев, 3. Владимир Зафиров, 25. Георги Ангелов, 5. Илия Мунин, 15. Костадин Слаев, 9. Амаду Сукуна, 10. Елиаш, 7. Момчил Цветанов, 77. Педро Еуженио, 32. Васил Калоянов

Старши треньор: Александър Томаш

ЦСКА: 12. Георги Китанов, 2. Стойчо Атанасов, 4. Божидар Чорбаджийски, 28. Пламен Гълъбов, 3. Антон Недялков, 15. Кристиян Малинов, 8. Борис Галчев, 7. Диого Виана, 10. Арсенио Нунеш, 17. Кирил Десподов, 9. Преслав Йорданов

Старши треньор: Христо Янев