Президентът на Славия Венци Стефанов бе един от първите, които споделиха мнението си след приключването на конгреса на БФС.
 
 
"Търсете причината в първите 7 години. Много хора са губили избора за държавни глави. Език мой, враг мой", така Стефанов коментира думите на Любо Пенев.
 
А за промените в Изпълкома, коментира: "Какви промени? Нормално да има промени. За Наско това е негово решение. Аз на негово място... Откакто аз съм в този Изпълком, едно единствено предложение даде той, заедно го внесохме, за младите футболисти, беше прието, след това беше отменено. Аз за това време не съм чул друго предложение, може би не съм добре със слха."
 
"Новият Изпълком единствено може да се старае да помага на българския футбол. Трябва държавата, управляващите да обърнат много сериозно внимание на спорта, не само за футбола, за всички, които искат да спортуват."
 
"Министър Кралев да не е Дейвид Копърфийлд? На господин Кралев трябва да му отпуснат бюджет, за да направи нещо."
 
 
"Да сме живи и здрави, да са живи и здрави българските футболисти и дай Боже да имаме повече късмет, и държавата, и футболните клубове, да гледат повече за българските футболисти", пожела Стефанов.