Пътищата на българския футболист Живко Миланов и кипърския шампион АПОЕЛ Никозия ще се разделят. И това, въпреки че десният бранител се появи на първа тренировка за нови сезон с тима от столицата.

Според медиите на Острова на Афродита, бившият български национал ще се подготвя с АПОЕЛ в следващата една седмица, докато се оформят документите по напускането му. Не е изключено и да му бъде платена неустойка за преждевременното прекратяване на договора му, който е до 30 юни 2019 г. 

На 18 юни шампионите на Кипър заминават за същинската част от лятната си подготовка и дотогава треньорското ръководство иска да е наясно кои ще са освободените и кои футболисти ще останат. Но шансът Миланов да продължи да носи жълтия екип са не повече от 1% твърдят в островната страна. 

От там вече имат и готов вариант за бъдещето му. Според местното издание Sport 24, в момента, в който българинът разтрогне договора си с АПОЕЛ, ще влезе веднага в контакт с Левски за завръщането си на "Герена". 

"Сините" отдавна обявиха, че имат нужда от подсилване на конкуренцията по фланговете в отбрана, тъй като титулярите на левия и десния фланг, съответно Иван Горанов и Милош Цветкович, нямат алтернатива към момента. А Живко Миланов може да играе еднакво успешно и на двете позиции и би свършил страхотна работа на столичани.