Левски може да има спортен директор от Италия. Поне такава информация публикува местното издание tuttomercatoweb.com. Става въпрос за 50-годишния специалист Кристиано Джарета. 

Според изданието, с него вече е проведен първоначален контакт, но срещата е била само опознавателна. Информаторите на сайта твърдят, че ситуацията евентуално тепърва ще търпи развитие, като се очаква ново обаждане от "сините". 

Иначе Кристиано Джарета има опит на този пост, като го заемал в три клуба в родината си. Дебютира в Новара през 2011 г. като прекарва две пълни години там, преди да предприеме предизвикателството в Серия А, където поема поста в Удинезе 1 юли 2013 г. до 15 юни 2016 г. 

Веднага след това напуска "фриуланите", за да заеме същата длъжност в Асколи, където работи до 12 юли тази година. От тогава е в търсене на ново предизвикателство в кариерата си. Преди да стане спортен директор, той дълги години е бил футболист, но не и на особено високо ниво. 

В началото на лятото Левски беше близо до привличане на чуждестранен спортен директор в лицето на австриеца Вилибалд Рутенщайнер. Той обаче предпочете офертата на Израелската футболна федерация и отговаря за развитието на местния футбол като цяло.