Дълго проточилата се сага около възможността австрийският гуру Вили Рутенщайнер да стане новият спортен директор на Левски и да се заеме с развитието на клуба като цяло, би трябвало да приключи окончателно днес. 

В рамките на работния ден специалистът трябва да даде отговор на въпроса какъв е изборът му - да работи при "сините" или да приеме офертата за същия пост, но в националния отбор на Израел. 

Медиите в близкоизточната страна са категорични - ултиматумът към него изтича днес, защото се е забавил прекалено много с отговора си. А там имат спешна нужда от решение по казуса с назначението на нов селекционер на представителния тим. 

Сигналите от местните издания за развръзката на сагата са различни. Според вестник "Маарив", Рутенщайнер на практика се е съгласил да приеме израелската оферта, докато според сайта "One" е именно обратното - прекалено дългото протакане на разговорите е изтощило търпението на израелците и те са готови да продължат напред с друг вариант. 

Всички медии в страната обаче са единодушни в едно - ултиматумът изтича днес и отговор трябва да има в рамките на деня. Ако отклони израелската оферта, именитият австрийски специалист, изградил куп световни звезди, ще акостира на "Герена".