Тръст "Синя България" определи като крайно незадоволителни спортни резултати на Левски и поиска свикване на извънредно Общо събрание на клуба.

От организацията публикува официална позиция на своя интернет сайт.

Представяме ви я без редакторска намеса:

Тръст „Синя България“ оценява като крайно незадоволителни спортните резултати на ПФК Левски АД през 2018 г. Смятаме, че те се дължат изцяло на избрания от мажоритарния собственик г-н Спас Русев начин на управление и невъзможността му да се справи със структуриране на клуба, балансирането на бюджета и овладяването на процесите от ежедневната работа, които в крайна сметка рефлектират върху резултатите на отбора.

Заради това смятаме, че едноличното управление трябва да води и до еднолична отговорност за резултатите.

Като сериозни проблеми през 2018 г. можем да отчетем:
– Закъсняла или липсваща административна и спортна реформа
– Невъзможността да се попълни ключов пост като спортен директор
– Слаба трансферна политика, чийто резултат е скъп отбор с минимални резултати
– Раздут щат на първия отбор, който пречи на нормалната тренировъчна дейност и натоварва бюджета на клуба
– Липса на качествени попълнения от юношеската школа на клуба

Като конструктивен партньор на мажоритарния акционер, ние смятаме, че единственият път за Левски е да се осъществи анонсираната вече структурна реформа. Тя трябва да стартира с назначаване на изпълнителен директор със съответните правомощия, отговарящи на позицията.

Вярваме, че при отклонение от тази посока, както и от постигнатото споразумение през лятото на 2018 г. между Тръст „Синя България“ и г-н Спас Русев, единственият адекватен ход от наша страна като миноритарен акционер ще бъде свикване на извънредно общо събрание на клуба с дневен ред, който ще позволи на стотиците акционери в клуба да зададат ясна и категорична насока за управлението на ПФК Левски.