Истински трус разлюля Локомотив Пловдив в часовете преди началото на новия сезон в Първа лига. "Смърфовете" бяха напуснати от играещата си легенда Мартин Камбуров. Новината беше обявена лично от собственика на "железничарите" Христо Крушарски. 

Според боса, желанието на нападателя е било такова, като не е имало скандали при раздялата. Все още не е ясна причината за решението на най-добрия реализатор в българския футбол сред действащите футболисти. 

От Локомотив потвърдиха за скандала преди двубоя. Самият Камбуров беше на стадиона и дори фигурираше, ако не сред титулярите, то поне сред резервите на тима. Впоследствие обаче той бе изваден и от там, събра си багажа и напусна стадиона в Ловеч.

Етър и Локо Пд откриват първенството, гостите без Камбуров

"Камбуров сам пожела да си тръгне. Този път обаче аз няма да го спирам. В понеделник ще се видим и ще му подпиша освобождаването. Писна ми от хора в Локомотив, които искат да си нареждат нещата според тях. Не може да ми се лигавят постоянно футболистите", сподели Крушарски пред "Трибуна Пловдив".

"В други държави има играчи, които не си получават заплатите с по цели пет месеца, това си говорихме с колеги от чужбина. Тук за една заплата мрънкат постоянно", сподели още босът на "железничарите" и допълни, че лично е решил да отложи плащането на забавените заплати на отбора, защото е изтекла информация от съблекалнята. 

Локо Пд без двама за гостуването в първия кръг

"Кой нормален човек ще носи 200 хиляди лева до Ловеч в пликове, когато е излязла информация по медии и къде ли не, че преди мача играчите ще получат парите си. Ние да не сме луди да носим толкова пари дотам, когато това се знае това от не малко хора?! Лично аз наредих да не се плаща днес."

"В понеделник в 16:00 часа ще се разплатя с всеки един футболист. Ще им дам заплатите и ще им кажа няколко приказки. Някои вече си мислят, че са повече от другите българи, които работят в тази страна. От сега нататък в този клуб ще има ред, защото тази разпасана команда е само при нас", заяви още Крушарски пред изданието. 

Седем си тръгнаха от Локо Пловдив, очаква се и други да напуснат

Тази новина наистина е неочаквана, особено като се има предвид, че Камбуров неведнъж е казвал, че иска да приключи кариерата си на "Лаута". 36-годишният таран имаше договор до края на този сезон и смяташе след това да прекрати кариерата си, като сега вече не е ясно какви са плановете му след това развитие.