"Започваме подготовката за новия сезон с амбицията да изградим още по-силен и боеспособен отбор. Надяваме се да успеем и да радваме още повече нашите фенове", заяви старши треньорът на Лoкомотив (Пловдив) Войн Войнов пред днешното занимание на "черно-белите".

Той добави, че Ясин Ел Харуби, Иван Горанов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Александър Любенов, Мигел Луке и Шоко не са футболисти на Локомотив (Пд).

„До събота тренираме в Пловдив, след което заминаваме на подготовка в Боровец. Ще се подготвяме на терените в Гонедарци и Боровец, които са в много добро състояние. Имаме набелязани контроли, уреждаме в момента и четвъртата. Уреждаме и контроли. На 23 юни играем с АЕЛ (Кипър), на 30 юни с Витоша (Бистрица), а на 4 юли с тима на Царско село. Последната контрола най-вероятно ще бъде с Верея", добави още Войнов.

В Локомотив Пловдив чакат 7-8 чужденци 

"Ще има още освободени играчи от тима. Очакват се осем чужденци на проби. Водят се преговори и с български играчи. По всяка вероятност ще има и други освободени. Ще привлечем и няколко чужденци на проби. Няма да привличаме играчи само за идеята, че трябва да имаме нови играчи. В Локо идват Мариян Иванов от Ботев (Враца), Иван Колев от Поморие, Жак Пехливанов се връща он Несебър, а Ивайло Марков от Царско село. Всички футболисти- чужденци и българи, които идват в Локомотив (Пд), трябва да докажат, че имат място в отбора, добави още Воин Войнов.

"Разделихме се с Кирил Котев. Той е дал мнoго на отбора, но такъв е животът. Търсим добър нападател. Мартин Камбуров може да играе още, но е добре и други момчета да се развиват около него. Наистина имаме интерес към Александър Александров от Левски. Търсим и вратар. Треньорският няма да бъде променян. Нямам нов договор с клуба, говорих със собственика и най-малко за година ще подпиша, но и не искам за повече", каза още наставникът на "черно-белите".