Трите водещи отбора в България - Лудогорец, Левски и ЦСКА ще изиграят поредните си контролни срещи днес.

Първи на терена ще излезе тимът на Левски. Тимът ще търси първи успех в спарингите в Ларнака срещу руския Урал.  Срещата е от 14.00 часа. До този момент сините записаха едно равенство (1:1 с Уфа) и две загуби (0:1 Хенан; 1:2 от Висла Плоцк).

В състава на Урал се подвизава бившият играч на Левски Николай Димитров, който се очаква да се появи в игра срещи бившия си тим.

Следващият спаринг на Левски е срещу Судува от Литва на 5 февруари.

Втори в поредицата от контроли ще излязат играчите на Антони Здравков. От 16.00 часа Лудогорец ще срещне Цървена звезда в една от най-качествените си проверки от лагера в Турция. Това е и последния спаринг на шампионите от чуждестранния лагер. Срещата ще можете да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT.

Вчера „орлите” се наложиха над Ахмат с 4:3. Головете за българския шампион реализираха Анисе, Натанаел, Янков и Бакалов.

До този момент българският шампион имаше една победа и 3 поражения в предишните си проверки. Победа над унгарския Хонвед с 4:2, а пораженията дойдоха от румънските Ботошани и ЧФР Клуж, както и от Лехия Гданск.

Последни от трите гранда в днешния ден ще стартира съставът на ЦСКА. Тимът се изправя срещу украинския гранд Динамо Киев в шестата си контрола в Испания. Двубоят ще започне в 17:00 часа в Dama De Noche Marbella Sport City.

Динамо Киев е най-успешният клуб в днешна Украйна. През последните три години ЦСКА неизменно среща този тим в приятелски срещи. ЦСКА има в актива си две ремита и една загуба по време на предсезонните си подготовки. Миналата зима срещата в Марбея завърши 0:0, а през 2017 г. в Испания записа 2:2 с голове на Руи Педро и Кирил Десподов. В летния спаринг през 2016-а в Австрия успехът бе за Динамо Киев (3:0).