Третото ново попълнение на ЦСКА Жанио Бикел сподели първите си впечатления за отбора, след като се присъедини към тима ни в Тетевен. Пред клубния сайт той заяви, че се чувства много добре, особено от факта, че в отбора има двама футболисти, дошли от Холандия, с които задочно се познава. Става въпрос за Едвин Джеси и Стивън Перейра.

Роденият в Гвинея-Бисау футболист говори още за първите си стъпки във футбола и за начина, по който Марко ван Бастен го взима да тренира в първия отбор на Хееренвеен преди години.

"Първите ми впечатления са, че ЦСКА е един интересен клуб. Ние ще играем в Лига Европа и това е голяма стъпка за мен", започна Бикел, след което говори и дали би се адаптирал в сегашния състав. 

"Има много добри играчи в отбора, но аз съм напълно готов да се преборя с конкуренцията. За това съм тук, да помогна на клубаа да постигне целите си. Повечето играчи говорят испански и английски, така че за мен е лесно да се адаптирам", заяви футболистът и разкри как е започнал кариерата си.

"Започнах кариерата си в отбор от Северна Африка. В ранна възраст се преместих в Испания, във малък отбор във Валенсия-Леванте. Доста големи отбори се като Вилареал, Валенсия и Малага се интересуваха от мен. След година отбор от Холандия ми предложи договор и реших да опитам. Така изкарах шест години в Холандия."

"Марко Ван Бастен ми помогна много, защото ме взе да тренирам с първия отбор на Хееренвеен. Беше невероятно, че футболист като него ми гласува доверие", завърши новото попълнение на отбора.