„В един мач винаги има и добри, и лоши страни. Като резултат за нас не е добре. Но мисля, че отборът малко от малко придобива такъв облик, какъвто искам да видя. Въпреки, че е загуба и някой може да мисли, че говоря празни приказки. Мисля, че ще се стабилизират нещата. Това, което исках – принципно има малко по-добро владеена на топката и малко по-бързо темпо”, сподели треньорът на Левски Георги Дерменджиев след загубата в контролата с Висла Плоцк с 1:2.

„Головете за мен станаха от индивидуални грешки. По-твърд футбол играят поляците. Нямаме оправдание, но мисля, че отборът ще набира скорост”, добави Дерменджиев.

Попитан за евентуален трансфер на Валери Божинов Левски, треньорът коментира: „Когато стане, вие знаете за трансфера на Обертан, но има медицински прегледи. Вече го знаете. Когато дойде футболист, който и ще да бъде, вие ще го знаете.”

Дерменджиев: Раздялата с Обертан е по негово желание

„Принципно е така, трудно създаваме голови положения. Може да има определени притеснения. Но виждате, че и Кабрал има мускулни проблеми, които не са тежки, ще отзвучат. Ще влезе и той. Така, че в останалите контроли, които предстоят мисля, че отборът ще бъде в пълен състав”, заяви Георги Дерменджиев.

„Шампионатът си наближава. Ние нямаме право да се получи контузия и футболистите трябва да бъдат поне на 90% подготвени за първите мачове. Ще се постараем в оставащото време отборът да влезе във форма. Да, загубите могат да натоварят отбора, особено както е сега ситуацията –преходна. Има много голямо психологическо напрежение върху играчите. Това го разбирам, знам го, но не искам да го коментирам. Мисля, че когато дойде време отборът да се успокои, ще бъде много по-различно”, завърши Дерменджиев.